25.04.2021, 17:25

Як зберегти в собі енергію навесні: 7 простих вправ

Марина Началова | Всі новини автора
весна

Навесні здається, що весь світ пробуджується від зимової "сплячки", і ми самі мимоволі намагаємося бути більш енергійними, беремося за нові справи. Але навіть якщо ви впевнені, що можете звернути гори, краще пригальмувати, адже так можна розтратити забагато енергії.

Час Пік розповість, як навчитися керувати своєю енергією, щоб несподівано не стати "вичавленим лимоном".

Ще Альберт Ейнштейн довів, що все в нашому матеріальному світі, живому і неживому, складається з енергії. Енергія - це наші думки, емоції, стосунки з людьми або будь-яка діяльність. Кожен день, встаючи з ліжка, розмовляючи по телефону або виходячи на вулицю, ви витрачаєте певну кількість енергії. Вам не потрібно відрізати себе від світу, замикатися в чотирьох стінах, різко обмежувати відносини або активно відпочивати, щоб не втрачати сили. Перший крок - знайти ваших пожирачів енергії.

Куди дівається енергія?

Найбільший пожирач енергії - це наш розум, який породжує неймовірну кількість різних думок, створює в уяві сотні теорій змови, намагається зрозуміти наміри інших людей або передбачити ситуацію, яка ще не відбулася. Уявляєте, яка це марна трата енергії, всі ці нав'язливі "головоломки"? Нас мучають не самі проблеми, а тривога про них.

Візьміть аркуш паперу і запишіть всі ситуації, які викликають у вас втому, стрес, смуток, дратівливість або заважають спати. Подумайте, чи можна їх уникнути і як це зробити.

Як керувати своєю енергією: щоденна профілактика

Навчитися ефективно управляти своєю енергією вам допоможуть кілька вправ.

1. Перед прийняттям рішення

Правильно прийняте рішення - це таке рішення, в якому є гармонія між розумом, серцем і тілом. Якщо у вас виникла дилема: зателефонувати чоловіку або дочекатися його дзвінка - ляжте зручніше, спокійно дихайте, а потім уявіть, що набираєте його номер. Що ви відчуваєте? Спокій, а може нервову пульсацію в животі? Сконцентруйтеся на відчуттях у тілі, а не на тому, що вам каже ваш розум. Потім уявіть, що ви не дзвоните. Чи можете ви спокійно чекати його дзвінка, або, можливо, поки ви робите вправу, вам цікаво, чи намагається він вам додзвонитися? Подумайте, який варіант для вас більш енергозберігаючий.

2. Перед від'їздом додому

Закінчивши роботу, перш ніж кинутися у вир домашніх справ, знайдіть момент, щоб переключитися з ритму "робота" на ритм "дім". Можна зробити невелику прогулянку або 10 хвилин посидіти в машині, щоб відволіктися від професійних тем. Завжди робіть аналогічні перерви, коли ви змінюєте діяльність, перед важливою зустріччю або дзвінком.

3. Перед сном

Увечері після важкого дня прийміть ванну з додаванням морської солі. Це розслабить вас і очистить від енергії людей, з якими ви сьогодні зустрічалися.

4. При контактах з людьми

Якщо ви працюєте з клієнтами, якомога частіше провітрюйте офіс і мийте руки по лікоть у холодній воді.

5. Гарний початок дня

Ляжте на підлогу, зведіть руки над головою і поставте ноги так, щоб вони стикалися внутрішніми сторонами стоп. Таким чином ви створите замкнутий енергетичний цикл. Полежте спокійно 10 хвилин, дихаючи в своєму ритмі.

6. Для зняття болю

Коли у вас болить живіт або голова, ляжте і постарайтеся розслабити тіло. Покладіть ліву руку поруч з серцем, а праву - на область, яка у вас болить. Уявіть, що між ними є лінія. Енергія серця полегшить біль.

7. Від втоми

Коли ви відчуваєте втому, постукайте пальцями по області за вухами, поки не відчуєте прилив енергії.

Читайте ще: Шукайте в гаманцях: цінні 10 копійок України, які можна продати за пристойні гроші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк