02.05.2021, 20:38

Четверо астронавтів повернулися з МКС на Землю на кораблі Crew Dragon

Марина Началова | Всі новини автора
Crew Dragon

Сьогодні пілотований корабель Crew Dragon, розроблений компанією SpaceX, з 4 астронавтами на борту успішно приводнився в Мексиканській затоці біля берегів штату Флорида.

Таким чином завершилася місія Crew-1 - перший регулярний пілотований політ корабля Crew Dragon до МКС, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

На Землю повернулися космонавти NASA Шеннон Уокер, Віктор Гловер і Майкл Хопкінс, а також фахівець Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соічі Ногучі. Вони провели в космосі 167 днів.

Корабель відстикувався від МКС о 03:35 за київським часом і через приблизно 7 годин приводнився біля берегів Флориди. Капсула була піднята пошуково-рятувальним судном GO Navigator.

Варто зазначити, що це було перше за більш ніж півстоліття нічне приводнення астронавтів у США. Минулого разу таким чином поверталися на Землю екіпаж місії Apollo 8 в 1968 році.

Раніше стало відомо, що на кораблі Crew Dragon буде здійснено перший політ приватного екіпажу до МКС: вже оголошені імена космічних туристів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: