16.11.2020, 09:55

SpaceX Ілона Маска відправила на МКС корабель Crew Dragon з чотирма астронавтами

SpaceX отправила четырех астронавтов на МКС

NASA спільно з компанією SpaceX Ілона Маска успішно запустили на міжнародну космічну станцію ракету-носій Falcon 9, з'єднану з кораблем Crew Dragon з чотирма астронавтами на борту.

На мисі Канаверал в штаті Флорида (США) успішно запустили ракету Falcon 9 від SpaceX. Запуск стався з майданчика LC-39A космічного центру імені Кеннеді приблизно о 02:37 (за київським часом) у понеділок, 16 листопада. Про це йдеться на Twitter-сторінці аерокосмічної компанії, повідомляє Час Пік.

Через дев'ять хвилин після старту перша ступінь ракети Falcon 9 повернулася на Землю, приземлившись на платформу в Атлантичному океані.

На відміну від першої місії Сrew Dragon, цього разу астронавти повинні будуть брати участь у запланованих дослідженнях на МКС та здійснювати кілька виходів у відкритий космос для обслуговування станції.

Це перша регулярна пілотована місія, яку на замовлення NASA виконує приватна компанія. Crew-1 стала першою з шести регулярних місій до МКС, які компанія Ілона Маска має намір виконати за контрактом з NASA.

Передбачається, що ракета відправить до МКС пілотований космічний корабель Crew Dragon з чотирма астронавтами NASA.

Учасниками першої місії стали астронавти NASA Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер, а також авіаінженер японського аерокосмічного агентства JAXA Соїті Ногуті. Їхня місія триватиме півроку.

Вони приєднаються до астронавтки NASA Кетлін Рубінс, а також російських космонавтів Сергія Рижикова та Сергія Кудь-Сверчкова, які вже знаходяться на МКС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк