01.06.2021, 07:41

1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей: веселі кадри з кумедними діточками

1 июня

1 червня відзначається міжнародне свято День захисту дітей. Більшість батьків в цей день знаходять час для того, щоб порадувати своїх дітей, відвідати з ними різні розважальні заходи. У цей день особливо багато сміху, радості, веселощів та дитячих посмішок. 

1 червня відзначається День захисту дітей - міжнародне свято, яке було створене для того, щоб привернути увагу до проблеми дотримання прав дітей незалежно від кольору шкіри, національності та майнового статусу. Вперше Міжнародний день захисту дітей було проведено у 1950 році в 51 країні світу, після чого свято стало щорічним, повідомляє Час Пік.

Міжнародний день захисту дітей заснований у листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Цю ініціативу підтримала організація об'єднаних Націй (ООН), оголосивши захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Цей день - не тільки гучні та веселі свята для дітей, а й нагадування суспільству про необхідність поважати права дитини, загострення уваги на реальних дитячих проблемах.

В Україні День захисту дітей заснований указом президента Леоніда Кучми у 1998 році з ініціативи Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій. 

1 червня для дітей влаштовуються різні заходи: конкурси, концерти, розважальні та пізнавальні ігри тощо.

Але у кожного з батьків, напевно, є свій домашній фото- та відеоархів, де відображені курйозні випадки з життя їх чад. Пропонуємо невелику добірку кумедних кадрів. І спробуйте радіти життю так, як це роблять ваші діти!

дети дети дети дети ​​​​​​​дети дети ​​​​​​​дети дети ​​​​​​​дети детидети ​​​​​​​дети

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк