05.07.2021, 23:04

Астрономи назвали місце, де можуть мешкати інші розвинені цивілізації в Чумацькому Шляху

Марина Началова | Всі новини автора

Вчені шляхом моделювання визначили найбільш ймовірне місце проживання іншої розумної цивілізації в нашій галактиці Чумацький Шлях.

Комп'ютерне моделювання доктора Джейсона Т. Райта припускає, що найкращим місцем для пошуку розвинених космічних цивілізацій може бути ядро ​​галактики, передає Час Пік з посиланням на Sciencealert.

Чумацькому Шляху 13 мільярдів років. Деякі з найстаріших зірок нашої галактики народилися на самому початку існування Всесвіту. Ми знаємо, що за весь цей час народилася принаймні одна технологічна цивілізація - жителі Землі. Але якщо наша галактика така давня і точно може створювати життя, чому ж ми досі не знайшли своїх братів по розуму, задалися питанням вчені.

Джейсон Т. Райт припустив, що ми просто шукали не в тому місці. Старі математичні моделі космічної колонізації намагалися визначити час, необхідний цивілізації для поширення по Чумацькому Шляху. З огляду на розмір Чумацького Шляху, широкомасштабна галактична колонізація може зайняти більше часу, ніж вік самої галактики.

Унікальною особливістю нового моделювання Райта є те, що він враховує рух зірок галактики. Чумацький Шлях не є статичним, як передбачалося в попередніх моделях, а являє собою масу, що вирує і крутиться. Кораблі або зонди інопланетних колонізаторів літатимуть серед зірок, які самі по собі рухаються. Нове моделювання показує, що рух зірок сприяє колонізації і поширенню цивілізації.

Моделювання засноване на попередньому дослідженні доктора Джонатана Керролла-Нелленбака, який припустив, що гіпотетична цивілізація може поширюватися зі швидкістю нижче світлової через рухому галактику. У симуляції передбачається, що цивілізація використовує кораблі, які рухаються зі швидкістю, порівнянною зі швидкістю наших власних космічних кораблів (близько 30 км/с).

Коли корабель прибуває у віртуальний населений світ в симуляції, цей світ вважається колонією і сам може запускати інший корабель кожні 100 000 років, якщо інший безлюдний світ знаходиться в межах досяжності.

Обертання галактики породжує хвилю або "фронт" колонізації. Як тільки фронт досягає галактичного ядра, його щільність каталізує швидке збільшення швидкості колонізації. Навіть з дуже консервативними обмеженнями, накладеними на швидкість космічних кораблів, велика частина галактики може бути колонізована менш ніж за мільярд років.

За висновками науковців, шукати ознаки життя потрібно саме в галактичному центрі. Центр галактики можна не тільки швидко колонізувати, але і ефективно сканувати на предмет технологій.

Як би там не було, попереднє радіо сканування ядра галактики поки не виявило ніяких сигналів. Чому ми все ще вважаємо себе самотніми в космосі? Вчені вважають, що, можливо, деякі частини галактики ніколи не будуть заселені. З часом деякі колонії вимирають і губляться, можливо, через виснаження ресурсів або катастрофи. Замість того, щоб тягнутися далі в космос, колонії воліють повторно заселяти мертву колонію на більш близькій відстані.

Можливо, довгоживучі цивілізації керуються принципом стійкості і розвиваються повільніше, ніж передбачалося. Якщо існує кілька колонізуючих цивілізацій, можливо, вони змагаються за ресурси або тримаються на відстані один від одного.

Можливо також, що цивілізації піклуються про те, щоб не заважати населеним планетам, таким як наша, або побоюються потенційної біологічної несумісності, з якою стикаються в інших світах.

Дивіться ще: На Азовському курорті спостерігали "повітряне цунамі": що це було

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: