18.07.2021, 21:56

Лікар розповів, чому потрібно обов'язково з'їдати по два огірка кожен день

Марина Началова | Всі новини автора
огурцы

Ще лікарі Стародавнього Риму знали про користь огірків для здоров'я людини. Цей овоч рекомендували їсти кожен день для схуднення і очищення організму від шкідливих речовин.

Сучасні медики солідарні з античними колегами і настійно рекомендують не відмовлятися від соковитого хрусткого овоча, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Індійський терапевт Пулок Мукерджі з Університету Джадавпер в одній зі своїх публікацій зазначає, що потрібно вживати не менше двох огірків щоденно, щоб зберегти стрункість і красу.

Справа в тому, що огірок - овоч з негативною калорійністю. Він на 95% складається з води, решта - клітковина і корисні вітаміни. На перетравлення огірків витрачається більше калорій, ніж надходить в організм при його вживанні в їжу.

Клітковина, яка міститься в огірку, дає відчуття ситості і покращує роботу кишечника, а тартронова кислота перешкоджає відкладанню жиру.

За словами доктора Мукерджі, огірки треба їсти разом зі шкіркою, оскільки саме вона багата на вітаміни К, А, С, групи В, і мінерали - залізо, калій, фосфор, мідь і магній.

Огірки рекомендується регулярно їсти людям, що страждають на діабет і мають надлишкову вагу. Завдяки своєму мінеральному складу огірки сприяють зниженню рівня цукру в крові, очищенню судин і виведенню з організму зайвого жиру.

Медики також помітили, що регулярне вживання огірків покращує стан шкіри: зникають висипання, почервоніння, сухість та лущення, відновлюється водний баланс шкіри.

Але і це ще не все: речовина фісетин, що міститься в огірках, запобігає прогресуючим порушенням пам'яті та інтелекту, пов'язаним з нейродегенеративними захворюваннями.

Читайте ще: Народний синоптик розповів про погоду в Україні до кінця літа і про те, коли настане справжня осінь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: