24.07.2021, 15:45

У ВООЗ повідомили, коли пандемія COVID-19 буде завершена

пандемия

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що пандемія COVID-19 може бути завершена принаймні до середини 2022 року. До цього часу кожна країна потенційно вакцинує 70% населення.

За словами глави ВООЗ Тедроса Гебреєсуса, зараз глобальна мета - щепити 10% населення кожної країни до вересня, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

40% населення кожної країни повинні бути щеплені до кінця року, 70 - до середини 2022 року.

"Це найважливіші етапи, які ми повинні досягти разом, щоб припинити пандемію. Пандемія закінчиться, коли світ вирішить покласти цьому край, оскільки рішення знаходяться в наших руках", - зазначив глава ВООЗ.

Він повідомив, що досягнення 70-відсоткової вакцинації населення кожної країни вимагає 11 млрд доз вакцин. Щоб заповнити прогалини в поставках, глава ВООЗ закликав багаті країни почати розподіляти вакцини, а не накопичувати. У той же час він вважає, що рівномірний розподіл вакцин - це лише короткострокове рішення.

Ефективно вирішити проблему може збільшення виробництва вакцин, щоб допомогти країнам з низьким рівнем доходу.

За даними ВООЗ, на сьогодні у світі щеплення від COVID-19 отримали понад 2 млрд осіб, що становить близько чверті всього населення. Це значно нижче 70 процентного порогу, необхідного для досягнення колективного імунітету.

Читайте також: "Питання часу": В Україну знову може повернутися жорсткий карантин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: