06.08.2021, 08:55

Випробовувач аквапарку, перевертач пінгвінів та інші найнезвичайніші професії

Марина Началова | Всі новини автора
необычные профессии

Ті, хто вважає свою роботу нудною, точно позаздрять людям, яким пощастило влаштуватися на найбільш незвичайні спеціальності.

Час Пік розповість про декілька незвичайних професій, які насправді існують у світі.

Випробовувач водних атракціонів

Аквапарки - досить серйозний бізнес, особливо в курортних регіонах. І багатьом з них потрібні люди, які будуть випробовувати водні гірки та оцінювати відчуття від катання. Здається, що це найвеселіша робота в світі, але насправді на випробовувачах лежить велика відповідальність, адже від їхньої оцінки залежить також безпека на водних атракціонах.

Дегустатор морозива

Про таку роботу багато хто з нас мріяв у дитинстві. Дегустатор морозива повинен оцінювати смак, запах, текстуру, колір різних сортів ласощів. Для цієї професії потрібно мати розвинені смакові рецептори, також не зайвим буде освіта в галузі кулінарії.

Професійний обіймальщик

Темп життя розвинених мегаполісів породив специфічну проблему: безліч багатих і успішних людей страждають від гострого браку простого людського тепла. Попит народжує пропозицію, і вже з'явилися фірми, які позбавляють від "тактильного голоду" нужденних. Наприклад, в Японії за певну плату можна найняти людину, яка буде сидіти або лежати з вами в обнімку якийсь час.

Перевертач пінгвінів

В Антарктиді на полярних станціях дійсно є такі співробітники. Справа в тому, що пінгвіни люблять спостерігати за злітаючими літаками, високо задирають голови, падають і не можуть самостійно піднятися.

Доглядач за островом

Деякі багаті люди купують собі острова, але, природно, не живуть там на постійній основі. Вони наймають персонал, який буде жити на острові і доглядати за "господарством".

Харчовий стиліст

Саме ці люди створюють апетитні натюрморти для реклами різної їжі. На фото і відео все виглядає так, що слинки течуть. Тільки в реальності для візуального ефекту найчастіше застосовуються неїстівні і навіть токсичні засоби.

Займальщик черги

Така "професія" (звісно, ​​неофіційна) існувала навіть в радянські часи, коли черги були звичайним явищем життя. Людина за певну плату займала чергу і стояла в ній замість того, що її найняв. Такий вид зайнятості є і зараз в деяких європейських країнах, наприклад у Великобританії.

Дегустатор корму для тварин

Як думаєте, хто перевіряє, наскільки хороший смак собачого/котячого корму, як стверджується в рекламі? У відповідних компаній-виробників є співробітники, які контролюють якість і безпеку продукції, перевіряючи її на собі.

Модель окремих частин тіла

Щоб отримати роботу в модельній сфері, не обов'язково мати зовнішність голлівудської зірки. На цьому ринку є попит на моделей з, наприклад, ідеальними руками, волоссям, ногами, вухами і т.д. для зйомки реклами прикрас, шампунів, взуття тощо.

Трамбувальник пасажирів у метро

В Японії є спеціальні співробітники, які допомагають пасажирам "утрамбуватися" в вагоні метро в годину пік. Ця посада називається "осія" - слово походить від дієслова "штовхати". Вперше посада осії була введена на станції токійського метро Сіндзюку - найзавантаженішому транспортному вузлі в світі, що пропускає через себе більше 3 млн пасажирів на день.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: