10.08.2021, 13:56

Apple буде перевіряти фотографії користувачів iPhone

Марина Началова | Всі новини автора

У компанії Apple нещодавно повідомили, що зображення користувачів будуть перевірятися з метою виявлення випадків насильства над дітьми.

Таку функцію скоро отримають iOS і iPadOS 15 на мобільних пристроях, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Як зазначили в компанії, система буде автоматично звіряти зображення з маркерами в спеціальній базі даних. У разі виявлення підозрілого контенту зображення будуть передаватися відповідним співробітникам для додаткової перевірки і винесення вердикту.

У разі виявлення фактів насильства над дітьми Apple зможе передавати дані в некомерційну організацію "Національний центр зниклих та експлуатованих дітей", яка працює за підтримки поліції США. Спочатку функція буде впроваджена в США, пізніше її планують поширити на інші країни.

Після того як анонсоване нововведення отримало багато критики через можливе порушення приватності, в Apple уточнили, що перевірка стосуватиметься виключно зображень, які завантажуються в iCloud.

У компанії також відкинули побоювання, що система буде використовуватися урядами якихось країн для виявлення та утисків опозиції. В Apple заявляють, що не збираються створювати інші маркети, крім тих, які виявляють зображення жорстокого поводження з дітьми.

Крім того, схожу функцію, покликану захистити дітей від небажаного контенту, додадуть в додаток «Повідомлення». Якщо дитина отримає або спробує відправити знімок відвертого характеру, вона побачить тільки розмите зображення і відповідне попередження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: