Медики назвали дієту, що продовжує життя: що в неї входить

Вчені з'ясували, що дієти з низьким вмістом вуглеводів можуть знизити ризик смерті: вони "атакують" шкідливий вісцеральний жир, який ховається біля життєво важливих органів тіла.
До даного висновку прийшли вчені з США. Результати їх дослідження опубліковані в журналі Lancet, передає Час Пік.
Під час вивчення даних тисяч людей та інших наукових робіт, фахівці з'ясували, що саме джерело їжі помітно впливає на зв'язок між споживанням вуглеводів і смертністю.
Зокрема, низьковуглеводні дієти з переважанням джерел білків і жирів тваринного походження (баранина, яловичина, свинина і курка) були пов'язані з більш високою смертністю.
Дієти, які вирішили споживати рослинні білки та жири з овочів, горіхів, арахісового масла та цільнозернового хліба, були пов'язані з меншим ризиком смертності.
Мінімальний ризик того, що людина помре, спостерігався при вживанні 50-55 відсотків вуглеводів.
Нагадаємо, британські вчені з Університету Квінс в Белфасті заявили, що вживання ягід і червоного вина зменшує тиск через флавоноїді, які в них містяться.
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |
![]() |