28.08.2021, 13:59

Секрет розкрито: Як на концерті до Дня Незалежності вдалося "оживити" Кузьму Скрябіна

скрябин

У День Незалежності під час святкового концерту на стадіоні "Олімпійський" в Києві перед глядачами "виступив" покійний музикант Андрій Кузьменко, він же Кузьма Скрябін.

Режисер концерту Катя Царик поділилася подробицями про те, як це вдалося, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За її словами, образ артиста відтворили за допомогою нейромережі. Царик зазначила, що не хотіла робити номер, грунтуючись на архівних записах і фотографіях. Тому звернулася до студії Postmodern, яка спеціалізується на технології, здатній "оживляти" різні об'єкти і зображення людей.

Для створення номеру потрібен був актор, схожий на Кузьму і здатний найбільш точно передати його міміку. Для цього був запрошений 29-річний актор Іван Бліндар, який, до слова, раніше зіграв Кузьму в фільмі "Я, "Побєда" і Берлін", знятому за однойменною повістю самого Кузьменка.

Іван Бліндар

Мати Кузьми Ольга Кузьменко написала пост у Фейсбуці, в якому похвалила організаторів концерту за цей номер.

"Коли на величезному екрані появився мій син, якого "повернули" завдяки новітнім технологіям і якого стадіон зустрів величезними оваціями - це було фантастичне відчуття! Ніби реально ожив Андрійко, усміхався і співав свої Кораблі!

І я розумію, що це голограма, серце радіє неймовірно, що він повернувся, бо всі його так хочуть ще хоч раз побачити, поспівати разом і доторкнутися до його душі!" - написала Ольга Михайлівна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк