30.08.2021, 08:59

Продукти, які можна їсти скільки завгодно, без ризику відростити боки

диета

У гонитві за ідеальною фігурою багато хто згоден випробувати на собі різні способи схуднення та дієти. На жаль, багато хто з них точно не працюють, а при зловживанні дієтами можна не тільки не домогтися бажаного результату, але й серйозно нашкодити собі. Однак є продукти. які можна їсти скільки завгодно, без ризику набрати зайві кілограми.

Хто не замислювався про схуднення? Ми постійно думаємо про свій зовнішній вигляд та про свою фігуру. Безперечно, спорт та правильне харчування допоможуть знайти "фігуру мрії". А Час Пік розповість про продукти, які навіть у великій кількості не зашкодять "ідеальним пропорціям" тіла.

Ці продукти можна їсти скільки завгодно. Вони багаті клітковиною при малій калорійності. Вони насичують й покращують травлення без ризику відростити боки. Ці продукти здатні наситити та підтримати стрункість без великих зусиль.

Иллюстративное фото / Открытый источник

Селера

Стебла селери на 95% складаються з води. Вона допомагає скинути зайву вагу та провести детоксикацію організму за рахунок сечогінного ефекту.

Кавун та диня

Всього 60-70 ккал на шмат (у дині трохи більше) – їх можна їсти хоч цілими днями. Кавуни та дині допомагають виводити зайву рідину з організму й добре насичують.

Баклажан

Порція баклажанів, запечених на грилі без масла, містить всього 24 ккал.

Кабачок

Порція кабачків цукіні містить тільки 42 ккал. Вони нормалізують водно-сольовий баланс в організмі, покращують перистальтику кишечника, так як в них багато клітковини й рідини. Крім того, за допомогою кабачків можна знижувати калорійність других страв.

Огірок

Незамінний овоч для тих, хто хоче стати стрункішим – він допомагає боротися з набряком й худнути з користю для здоров'я.

Яйце

Якщо замучив голод, їх можна їсти в будь-який час доби, хоч вночі. Звичайно, краще їсти варені, ніж смажені.

Ананас

Справжній друг тих, хто мріє схуднути. Бромелаїн, що міститься в ананасі активно розщеплює жири та допомагає переварюванню білків.

Иллюстративное фото / Открытый источник

Рукола та салат

Листовий салат і рукола – відмінне джерело фолієвої кислоти, який можна їсти кілограмами. В одному листі салату всього 3 ккал.

Капуста

Капуста всіх сортів і видів – союзник струнких. У порції нарізаної качанної капусти всього 7 ккал, і при цьому з неї можна приготувати безліч страв: супи, салати, другі страви, додавати в суміші соків та смузі. Капусту можна включати в меню кілька разів на тиждень.

Морські водорості

Морські водорості – (ламінарія та інші) - багате джерело йоду, який допомагає налагодити правильну роботу щитовидної залози, а значить, гормональний фон буде в порядку і вага залишиться в нормі.

Цитрусові

Для того щоб не набрати зайвого, часто не рекомендують їсти багато фруктів, але це не відноситься до цитрусових. Вони багаті клітковиною, яка регулює травлення і сприяє природній втраті ваги. Клітковина дозволяє підтримувати відчуття ситості та пригнічує відчуття голоду. Флавоноїд нарингенін запобігає збільшенню ваги і допомагає печінці переробляти надлишковий жир. Вітамін C сприяє утворенню в шкірі природного колагену, позитивно впливає на її еластичність та робить менш помітними прояви целюліту.

Це далеко не повний список продуктів, які можна їсти, не боячись поправитися. Але не варто забувати, що наш раціон повинен бути збалансованим і включати й вуглеводи, й білки, й жири.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк