06.09.2021, 08:55

Різдво Пресвятої Богородиці: дата та історія свята

Ольга Романец | Всі новини автора
христианский праздник

Різдво Пресвятої Богородиці - одне з 12 головних церковних свят. Святкується щорічно православними 21 вересня, католиками - 8 вересня.

У цей день християни відзначають день народження Божої Матері, а в церкві проходять урочисті молебні, передає Час Пік.

Згідно з переказами, Богородиця народилася у Іоакима і Анни - літніх людей, які не могли мати дітей. Вони постійно молилися і просили у Бога дати їм дитину.

Через неможливість мати дітей сімейну пару постійно принижували, а одного разу Іоакиму навіть не дозволили першим принести жертву Богу. Після такого приниження він на 40 днів пішов в пустелю вимолювати у Господа вибачення за "своє прокляття".

Анна не знаходила собі місця, плакала і молилася. В один із днів до неї прийшов ангел і заспокоїв звісткою, що найближчим часом у них з'явиться особлива дитина. Коли Іоаким повернувся з пустелі, Анна з радістю розповіла йому хорошу новину. І дійсно, дивним чином через кілька місяців вона завагітніла.

У цей день дуже важливо або прийти в храм на літургію, або помолитися вдома Богородиці, привітати матінку Божу своєю молитвою і подякувати за її милість і заступництво.

У східних слов'ян день присвячений зібраному врожаю, родючості і сімейному благополуччу. Адже до цього часу завершуються всі польові роботи.

христианский праздник

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк