07.09.2021, 22:39

Пророцтва Нострадамуса, які ще можуть збутися в 2021 році

Марина Началова | Всі новини автора

Французький алхімік і астролог Нострадамус, справжнє ім'я якого було Мішель де Ностредам, залишається одним з найвідоміших людей у світі, якому приписують пророчий дар. Чи залишив він передбачення на 2021 рік?

Прихильники містичного стверджують, що кілька гучних прогнозів Нострадамуса дивним чином збулися в минулому, передає Час Пік з посиланням на express.co.uk.

Зокрема, Нострадамусу приписують передбачення смерті Генріха II Французького в 1559 році, Великої лондонської пожежі в 1666 році і навіть вбивства президента США Джона Кеннеді в 1963 році.

Є багато передбачень Нострадамуса, які, на думку людей, все ще чекають свого втілення. Наприклад, стверджувалося, що Нострадамус попереджав нас про Третю світову війну. Нострадамус не згадав конкретно 2021 рік, але зробив розпливчасті посилання на конфлікт між Заходом і Сходом.

"Двічі піднімуть і двічі опустять, Схід також послабить Захід. Його противник після декількох битв переслідуваний морем зазнає невдачі під час нуждення", - йдеться в одному з катренів, написаних Нострадамусом.

На жаль, немає ніяких реальних доказів того, що Нострадамус коли-небудь пророкував майбутнє, і його праці занадто розпливчасті, щоб робити будь-які твердження. Проте, астрологи, які вивчають його спадщину, вважають, що 2021 рік мав особливе значення для французького пророка.

На думку астрологів, пандемія коронавіруса знаменує початок серії нещасть для людства, які були позначені Нострадамусом, включаючи повсюдний голод: "Після великої біди для людства готується більш велика, Великий Двигун оновлює століття: Дощ, кров, молоко, голод, сталь і чума, Видно небесний вогонь, довга іскра, що біжить".

Деякі тлумачі, вивчивши праці Нострадамуса, побачили навіть передбачення зомбі-апокаліпсису, який нібито може статися в 2021 році через вірус, створений російськими вченими.

Є в прогнозах знаменитого француза і попередження про стихійні лиха. За словами Нострадамуса, 2021 рік може стати моментом, коли зміна клімату досягне критичної точки для людства. Він попередив: "Ми побачимо, як вода піднімається, а земля опускається під неї". Деякі витлумачили це як знак, що зміна клімату, нарешті, стане нестерпною. Дійсно, рівень моря підвищується через потепління на планеті, яке викликає танення полярних крижаних шапок.

Як вважається, Нострадамус попереджав про сильний землетрус у Каліфорнії: "Схильний парк, велике лихо, Крізь країни Заходу і Ломбардію, вогонь на кораблі, чума і полон; Меркурій у Стрільці, згасання Сатурна".

Природно, люди інтерпретували "землі заходу" як Каліфорнію - територію, схильну до сильних землетрусів. У Річному гороскопі навіть вказана конкретна дата, коли це станеться - 25 листопада, коли Меркурій досягне Стрільця.

Звичайно, з матеріалістичної точки зору ставитися серйозно до цих прогнозів складно. Різні дослідники по-різному розшифровували тексти Нострадамуса, до того ж багато катренів знаходили тлумачення вже після подій, що відбулися і неодноразово "підганялися" під них.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: