10.09.2021, 14:38

"Горбатий ЗАЗ рулить!": Запорожець з електромотором виявився швидшим за Tesla

фото / Открытый источник

У мережі з'явилося відео незвичайного дрег-заїзду. Учасниками заїзду стали два електрокари. Проти автомобіля Tesla Model S в модифікації P85 виставили "горбатий" ЗАЗ-965, який електрифікували українські умільці. Підсумок поєдинку вразив!

YouTube-канал TWIN BATTERY technology опублікував відео незвичайного дрег-заїзду, який показав, що "горбатий Запорожець" виявився швидшим американського автомобіля на низьких та середніх швидкостях, повідомляє Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Саморобний електромобіль на базі старого "Запорожця" створив автор цього ютуб-каналу. ЗАЗ-965 оснастили приводом від Nissan Leaf першого покоління. Відзначається, що електро-ЗАЗ розганяється до сотні всього за 4,4 секунди, тоді як Тесла – за 6+ секунд. 

Відразу після старту "Запорожець" займає лідируючі позиції, але після перевищення позначки швидкості в 110км/год "горбатий" електрокар виявляється позаду. Наворочений автомобіль Tesla зміг вирватися вперед після того, як водій електро-ЗАЗ перестав тиснути на газ, не ризикуючи більше розганяти "горбатого".

"Ось і довгоочікуваний батл:)) ЗАЗ рулить!", "Клас! Прям з ранку підняв настрій", "Електрожуж рулить!", "Як тобі такий результат Ілон", "Як блоха на старті))", - пишуть в коментарях підписники каналу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: