17.09.2021, 23:05

Красиво, але небезпечно: названа популярна кімнатна рослина, яку потрібно прибрати з дому якомога швидше (фото)

орхидея

Багато любителів кімнатних рослин мріють милуватися на своєму підвіконні квітучими орхідеями. Квітка дійсно дуже красива, але разом з тим - небезпечна.

Експерти не радять тримати орхідеї вдома, адже це одна з найменш підходящих для вирощування на підвіконні рослин, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Якщо у вас є орхідея, краще її забрати на роботу, але не тримати постійно там, де ви їсте, спите і проводите більшу частину часу.

Чому від орхідеї краще позбутися?

Орхідея відноситься до епіфітів, тобто рослин, які в природному середовищі ростуть на інших рослинах. Тому улюблену багатьма квітку сміливо можна назвати своєрідним паразитом, який здатний виживати за рахунок поживних речовин інших рослин.

Саме ця особливість, на думку експертів, робить квітку небажаною для вирощування в будинку. Можливо, це здасться занадто екстравагантним, але вважається, що рослина-паразит здатна забирати енергію з навколишнього простору.

Таким чином, у власників орхідей може не вистачати життєвої сили.

Особливо, не місце для орхідеї - спальня, де людина повинна відпочивати і після відпочинку відчувати себе бадьоро. Краще віднести рослину на роботу, де багато людей, або вирощувати в нежитловому приміщенні.

Читайте також: Зелені вбивці: названі кімнатні рослини, які не можна тримати в будинку (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк