29.09.2021, 20:57

Названа швидкість, за якої авто витрачає найменшу кількість палива

скорость авто

Витрата палива авто обумовлена багатьма факторами. Не варто сліпо вірити цифрам, які вказує виробник, оскільки в реальних умовах "апетити" машини можуть виявитися дещо іншими.

Щоб витрату палива в реальних умовах максимально наблизити до показників, які виходять під час проведення тестів, слід звернути увагу на швидкісний режим, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

На думку експертів, найменше палива витрачається при їзді на швидкості 75 км/год. Її можна досягти навіть в міських умовах, якщо для цього немає заборон та не перешкоджають пробки. Однак прискорення має бути плавним. Крім того, варто стежити за показаннями тахометра - вони не повинні перевищувати значення в 1500 об/хв.

Витрата палива також залежить від передачі. Експерти рекомендують їздити на максимальній передачі, а у випадку з "автоматом" переходити в ручний режим.

Існує ще ряд хитрощів, які допоможуть заощадити. Наприклад, можна відмовитися від використання кондиціонера. Також паливо витрачають фари (0,5 л/100 км), тому в світлий час доби варто включати тільки протитуманні.

Краще їздити за великим транспортом (автобуси, вантажівки), щоб знизити лобовий опір і зменшити "потуги" свого автомобіля.

Читайте також: Запорізький автозавод почне випуск нового "урізаного" авто: відома вартість

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк