13.10.2021, 22:52

Покров Пресвятої Богородиці: 5 речей, які обов'язково потрібно зробити в цей день

покров

14 жовтня православні християни відзначають велике свято - Покров Пресвятої Богородиці, яке є останнім з 12 великих церковних свят в році. 

З цим днем пов'язано безліч традицій та повір'їв. Зокрема, наші предки вірили, що деякі дії допоможуть захиститися від нещасть, передає Час Пік. 

Що потрібно зробити на Покров Пресвятої Богородиці?

  • У цей день потрібно помолитися Богородиці. Найкраще зробити це в храмі на святковому богослужінні. Вважається, що Богородиця захистить тих, хто молиться, на весь рік. 
  • Традиційно, на Покров печуть млинці та оладки. У народі вірили, що запах випічки задобрює в цей день домовика.

  • Щоб діти не хворіли, матері обливали їх на порозі джерельною водою, а потім загортали в біле простирадло, яким після вкривали три ночі поспіль. 
  • На Покров прийнято вимітати хвороби з дому. Для цього купували новий віник і з кожного кута збирали сміття. Потім сміття складали в мішечок та викидали в річку. 
  • Також проводили своєрідний ритуал очищення житла від зла: над вхідними дверима вішали невелике дзеркальце. Якщо дзеркальце розбивалося - в будинку чекали біди. 

Варто відзначити, що саме це свято якнайкраще підходить для того, щоб зіграти весілля. Укладений на Покров шлюб буде міцним та щасливим. А ось давати відмову на пропозицію про заміжжя не можна - є ризик взагалі ніколи не вийти заміж. 

Читайте також: Покров Пресвятої Богородиці: 8 найважливіших заборон великого свята

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: