10.11.2021, 09:17

Кліматичний апокаліпсис: До кінця століття температура на Землі підвищиться на 2,4 градуса

Ольга Романец | Всі новини автора
глобальное потепление

Відповідно до короткострокових планів країн світу по боротьбі з глобальним потеплінням, до кінця цього століття середня температура на Землі підвищиться до 2,4 градусів.

Про це свідчать дані організації Climate Action Tracker, оприлюднені на конференції Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату Conference of the Parties 26 в Глазго, передає Час Пік з посиланням на The Guardian.

При такому підвищенні температури значно підвищиться рівень моря, посиляться посухи і повені. Значна спека і більш потужні шторми призведуть до руйнувань у всьому світі.

"Ми стурбовані тим, що деякі країни намагаються зображати саміт COP26 так, ніби межа (утримання глобального потепління на рівні - ред.) 1,5 градуса за Цельсієм вже майже в сумці. Але це не так, ми дуже далеко від цього, і вони применшують потребу виконувати короткострокові цілі на 2030 рік відповідно до 1,5 градусiв", - говорить виконавчий директор Climate Analytics Білл Хейр.

За словами Хейра, лідерам країн світу необхідно зробити акцент на короткострокових заходах щодо зниження викидів.

Аналітики прогнозують, що вже до 2030 року кількість викидів в атмосферу вдвічі перевищуватиме показник, необхідний для стримування глобального потепління на позначці 1,9 градусів за Цельсієм.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк