14.11.2021, 11:36

2022 рік за східним календарем: як зустрічати рік Водяного Тигра, щоб не відлякати вдачу

Марина Началова | Всі новини автора

Усього півтора місяця залишилося до зустрічі Нового року. Час летить непомітно! Пора починати думати, як краще зустріти 2022 рік, яким, згідно зі східним календарем, керуватиме Водяний Тигр.

Час Пік розповість, у чому святкувати Новий рік-2022 і що поставити на стіл, щоб удача наступного року супроводжувала у всьому.

Основні кольори Водяного Тигра – чорний та блакитний. Також "хазяїну" 2022 року до смаку усі відтінки синього, зеленого, бірюзового, коричневого, пісочного, а також "металевих" кольорів - золотистого, сріблястого, бронзового. Від цього і варто відштовхуватися, вибираючи вбрання для новорічної вечірки.

Астрологи не радять одягати в новорічну ніч одяг із анімалістичними принтами. Справа в тому, що "хижі" візерунки, наприклад, леопардовий, змусять Тигра відчувати у вас конкурента. Принти, що імітують забарвлення травоїдних тварин, наприклад, зебри або жирафа, навпаки, зроблять із вас "жертву" в очах східного покровителя року.

Головне правило у виборі вбрання - одяг має бути зручним і не обмежувати рухи, адже Тигр - тварина граційна та енергійна. Можна дозволити собі експерименти із фасоном, а також яскраві акцентні деталі. Занадто кричучих, "кислотних" предметів одягу краще уникати - зайва агресивність цієї новорічної ночі ні до чого.

Прикрашаючи будинок перед Новим роком, постарайтеся зробити декор в єдиному стилі, використовуючи не більше трьох кольорів. Яких саме – ми написали вище. І не забудьте про ялинку!

Щоб Водяний Тигр залишився прихильним у новому році, потрібно правильно підібрати меню для свята.

Так як "господар" року - хижак, на столі обов'язково мають бути різноманітні м'ясні страви. Але від яловичини краще відмовитись: по-перше, символ 2021 року – Бик – за китайським календарем правитиме ще до лютого 2022 року, а значить, його краще не злити від гріха подалі. По-друге, за однією східною легендою, Бик одного разу переміг Тигра в сутичці і висміяв хижака, тож згадка про суперника може роздратувати Тигра.

Можна приготувати салати, рецептів яких - безліч, при цьому розташувати інгредієнти шарами, імітуючи смужки тигра.

Рибу тигри зазвичай не їдять, хіба що амурський тигр любить поласувати лососем та іншою великою рибою. Поставити рибу на новорічний стіл, звісно, ​​можна, якщо серед гостей є її любителі. Краще при цьому взяти велику рибу та запекти її цілою.

Стравам з круп і злаків буде не місце на новорічному столі. Відомо, що тигри таким не харчуються, до того ж, ці продукти не зовсім підходять для святкового застілля.

Страви з картоплі та інших овочів вітаються. Можна експериментувати з ароматними приправами – Тигр любить виразні запахи. Але гострими спеціями та соусами зловживати не варто – ви ж не хочете роздратувати хижака.

Астрологи вважають, що на Новий рік-2022 не варто подавати страви корейської кухні, тому що в Кореї їдять м'ясо тигрів, і частування, яке нагадує про цю країну, покровителя року явно не потішить.

Що стосується напоїв, Тигр не любить алкоголь та шипучі газувовані напої, адже шипіння у світі котячих означає загрозу. Звичайно, повністю відмовитися від спиртного в новорічну ніч мало хто готовий, але точно не потрібно ним зловживати. Якщо без шампанського зовсім не обійтися - хоча б не збовтуйте пляшку перед тим, як відкрити. Дуже доречними будуть соки, компоти, морси, чай, кава.

Читайте ще: Українські фермери зацікавилися овочем, який може витіснити картоплю з наших городів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: