Секрети варіння яєць, щоб вони завжди добре чистилися
Здавалося б, що може бути простішим, ніж зварити куряче яйце? Багато хто з нас навчений цьому з дитинства. Але далеко не всі знають тонкощі цього процесу, завдяки яким яйця завжди чиститимуться ідеально.
Час Пік знайшов лайфхакі, які допоможуть отримати красиві варені яйця.
Навіть найдосвідченіші кухарі кажуть, що ідеального рецепту варіння яєць не існує. Кінцевий результат приготування залежить від різних факторів: свіжості яйця, температури його зберігання, жорсткості води. Але все ж таки є деякі хитрощі, які збільшують шанси на успіх.
Варто пам'ятати, що погано чистяться, як правило, свіжі яйця. Потрібно взяти яйце, яке пролежало в холодильнику хоча б тиждень, щоб у вареному вигляді воно вийшло красивим.
Для того щоб після варіння яйця добре чистилися, деякі кухарі радять опускати їх відразу в киплячу воду. Але за такого методу висока ймовірність, що шкаралупа трісне через різкий перепад температур.
Варити яйця краще не просто у воді, а в розсолі. Потрібно розчинити у воді не менше 1 чайної ложки солі, тоді вода стане жорсткою, і навіть якщо шкаралупа трісне, вміст яйця не витікатиме.
Опустивши яйце у воду, слід зменшити вогонь до мінімуму і варити без кришки належний час, залежно від очікуваного результату - некруто або круто, але не більше 15 хвилин.
Після варіння потрібно опустити яйця в холодну воду і дати охолонути. Деякі господині додають у цю воду столову ложку оцту, який робить шкаралупу більш крихкою та полегшує чищення яєць.
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |