22.11.2021, 21:59

Експерти визначили найкрасивіші та найпотворніші породи кішок

Марина Началова | Всі новини автора

Будь-який кошатник скаже, що некрасивих кішок не буває - абсолютно кожен пухнастик по-своєму прекрасний. Але якщо припустити існування деяких стандартів котячої краси, все виходить не так однозначно.

Портал allaboutcats.com склав рейтинг найкрасивіших і найпотворніших порід кішок, передає Час Пік.

Визначаючи, хто у світі котячих "супермоделі", а хто "дурнички", експерти спиралися не на власний смак, а на принцип золотого перетину. Вимірюючи відстань між певними точками на морді, такими як очі, ніс та рот, вони змогли обчислити, наскільки точно пропорції морди кожної кішки збігаються із золотим перетином.

До речі, таким же методом оцінювалися і обличчя знаменитостей, при цьому перше місце посіла модель Белла Хадід, а друге - співачка Бейонсе.

Кого ж експерти назвали супермоделями серед котів?

1 місце – норвезька лісова

Ця чудова порода кішок відома своєю королівською зовнішністю та довгою густою шерстю. Це досить великі кішки, дорослі особини важать 5-7 кг. Як випливає з назви, ці кішки походять із Північної Європи, і вважається, що їхні предки були вперше завезені до Норвегії вікінгами понад 1000 років тому.

2 місце – російська блакитна

Ця порода не тільки красива, але й славиться своїм розумом: російські блакитні кішки легко можуть навчитися відчиняти двері, грати в ігри і завжди знають, в які місця в домі краще не ходити.

3 місце – манкс, або менська кішка

Відмінна риса цієї породи, яка вперше виникла на острові Мен - дуже короткий або повністю відсутній хвіст. Ці кішки дуже грайливі та товариські, міцно прив'язані до свого господаря.

Також експерти обрали кішок, які, безперечно, дуже милі, але не відповідають стандартам золотого перетину.

Кого б не взяли у супермоделі на котячому кастингу?

1 місце – гімалайська кішка

Через форму мордочки ця порода очолила антирейтинг "котячої краси". Плющений ніс і великі очі надають кішці незвичайного вигляду, а за принципом золотого перетину такі риси не відповідають "модельним" стандартам. Тим не менш, кішки гімалайської породи дуже ласкаві і нескінченно люблять свого господаря.

2 місце - петерболд

Ця порода досить молода, вона з'явилася 1994 року в Санкт-Петербурзі внаслідок схрещування донського сфінксу та орієнтальної кішки. За характером це практично "собака в тілі кішки": петерболди дуже прив'язані до господаря, відгукуються на ім'я, легко навчають команди.

3 місце - персидська

Зовні ця порода дуже схожа на гімалайську. "Перси" славляться своїм воістину королівським характером: вони норовливі і вперті, але при цьому спокійні та врівноважені. Це дуже домашні кішки, які завжди слідують по п'ятам за своїм господарем, але також вони проявляють інтерес до активних ігор.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: