18.12.2021, 18:47

19 грудня - День Святого Миколая: як залучити в дім багатство та удачу

день святого николая

Щорічно 19 грудня християни відзначають важливе свято - День Святого Миколая. Це свято є не тільки церковним, а й тісно переплетене з народними традиціями, повір'ями та обрядами.

Час Пік розповість про деякі обрядах, які допоможуть залучити удачу в дім, а також заглянути в майбутнє. 

Зазвичай, обряди на День Святого Миколая пов'язані із залученням фінансового добробуту, оскільки вважається, що він допомагав незаможним та захищав нужденних.

Обряд на багатство в День Святого Миколая

Предки вірили, що для того, щоб Святий Миколай побачив, що в родині брак фінансів, залишали гаманці абсолютно відкритими. Крім того, відкривали дверцята шаф. У сучасному світі деякі люди навіть вішають в шафах таблички з написами "нічого носити".

Щоб бажання виповнилося

Для того, щоб загадати бажання, яке обов'язково збудеться, необхідно придбати ікону з ликом святого та сорок церковних свічок. Свічки розташовують перед образом і запалюють. За той час, поки горять свічки, необхідно думати або говорити тільки про своє заповітне бажання. Це може зайняти близько години. Важливо, щоб бажання було тільки одне.

Щоб додалося удачі

Існує така народна традиція: чоловік, який є господарем будинку, повинен першим обійти з ранку своє житло, щоб залучити таким чином удачу, а всі біди і негаразди повинні піти геть.

Свято дуже важливе для незаміжніх дівчат

У давні часи дівчата, які хотіли вийти заміж, дуже чекали Дня Святого Миколая. У це свято можна загадувати бажання та гадати на заміжжя.

Ось приклад ворожіння, яке дозволить дізнатися незаміжній дівчині ім'я майбутнього чоловіка. Заздалегідь слід нарізати 19 смужок паперу, написати на них 19 різних чоловічих імен, а після цього лягти спати. Вранці дівчина повинна витягнути перший-ліпший папірець - яке ім'я на ньому написане, так і будуть кликати судженого.

Варто пам'ятати, що гадати на картах 19 грудня не можна: це в принципі не можна робити в дні шанування святих та церковні свята.

Читайте також: 19 грудня - День святого Миколая: головні прикмети великого свята

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк