19.12.2021, 20:27

Дитині поставили страшний діагноз, і мати обомліла: ознаки хвороби вже давно було видно на фото малечі

Марина Началова | Всі новини автора

У маленької мешканки Великої Британії виявили рідкісну форму раку. Але якби батьки знали, що означає дивне світіння очей дитини на фотографіях, діагноз поставили б значно раніше.

Подружжя Наташа та Бен Сала вирішили показати свою 6-місячну дочку Еллу лікарям, коли помітили, що їй важко їсти, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Як повідомили батьки, дівчинка розвивалася добре, але з часом помітили, що їй було важко користуватися ложкою. Те саме помітили і вихователі в дитячому садку.

"Спочатку ми списали все на те, що вона була ще немовлям, але нам порадили перевірити її", - каже Наташа.

Еллі швидко поставили діагноз ретинобластома - рідкісний дитячий рак, які щорічно виявляють приблизно у 44 дітей у Великій Британії. Близько 40 відсотків випадків діагностуються на першому році життя.

Виявилося, що у Елли великі пухлини за обома очима, які зустрічаються тільки в третині всіх випадків ретинобластоми. Дівчинка повністю засліпла на одне око, а на другому зір сильно погіршився. Елла пройшла шість курсів хіміотерапії та переливання крові. У неї також були проблеми з диханням.

Характерною ознакою ретинобластоми є білувате світіння зіниці, яке особливо добре видно на фотографіях зі спалахом. Батьки Елли цього не знали: лише помічали, що її очі трохи затуманені.

"Після встановлення діагнозу ми передивилися фотографії, зроблені, коли їй було приблизно шість місяців, і на всіх її очі світилися. Це жахливе відчуття - знати, що ці фотографії існують, але ми не знали, що вона так довго бореться з цією жахливою хворобою", – сказала мати дівчинки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: