22.12.2021, 22:32

Хижак з Чорнобиля "тероризує" людей: "Наслідки, думаємо, для всіх очевидні" (фото)

чернобыль

У Чорнобильському заповіднику мешкає справжня жебрачка: дика лисиця, яка вирішила, що їжу можна добути більш простим способом ніж полювання, постійно виходить на асфальтову дорогу і випрошує подачки.

Про це повідомляє Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

"Не знаємо, хто перший почав підгодовувати дику лисицю (або лиса), щоб вона постійно виходила на асфальтову дорогу і випрошувала подачки. І ось вже туристи і співробітники чорнобильських підприємств в захваті зупиняються біля рудої прохачки, знімають, фотографують і кидають їй всіляку людську їжу", - пишуть співробітники заповідника.

У заповіднику відзначають, що така картина здається милою тільки на перший погляд, оскільки лисиця - хижак, якого не можна позбавляти природних інстинктів.

"Це небезпечно для звіра, адже він не тільки отримує шкідливу для нього їжу - бутерброди, хліб, солодощі, а й позбавляється страху перед людиною та дорожнім транспортом. Наслідки, думаємо, для всіх очевидні", - попереджають у заповіднику.

Читайте також: У Чорнобильській зоні камери засікли маленького нічного "гостя" (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк