23.12.2021, 11:56

Новий рік-2022: Що ідеально підходить та що небажано готувати для зустрічі року Тигра

Иллюстративное фото / Открытый источник

Йде неспокійний, важкий для всіх рік Білого Металевого Бика. 2022 рік пройде під знаком Чорного (Синього) Водяного Тигра. Новий рік вже зовсім близько й багатьох господинь хвилює питання, що поставити на святковий стіл, щоб і гості були ситі, і господар року залишився задоволений.

Тигр - всеїдний та невибагливий в їжі хижак, тому господаркам не складе особливих труднощів накрити новорічний стіл. Однак є певні обмеження. Астрологи радять організовувати святкове застілля з урахуванням переваг покровителя 2022 року, повідомляє Час Пік.

Як прикрасити святковий стіл

Тигр не любить надмірностей, проте вимагає до себе ставитися з особливим шиком. Щоб подружитися з господарем року, варто продумати новорічне торжество до дрібниць. Сервіровка страв на святковому столі грає важливу роль, стіл слід накрити "по-королівськи". 

Сервіровка повинна бути стильною та продуманою, а всі матеріали – натуральними. Використовуйте лляну або бавовняну скатертину, постарайтеся відмовитися від пластика й поліетилену.

Всі кольори повинні бути природними. Стіл можна прикрасити однотонною скатертиною або доріжкою. Посуд краще теж поставити однотонний. Серветки та скатертину вибираємо з поєднанням білого та золотого. 

На столі доречні будуть свічки з композиціями з ялинових гілок або живих квітів. За словами дизайнерів, живі квіти на столі зараз сверхактуально. Добре, якщо прикраси для столу будуть металевого, сріблястого або золотого відтінку.

Новый год

Які страви небажано готувати

Щоб наступний рік пройшов успішно, на новорічному столі не повинно бути страв з продуктів, яких не любить символ 2022 року. 

На святковому столі не повинно бути страв корейської кухні, так як у Кореї м'ясо тигра та інших представників "котячих" вживають у їжу як делікатес.

Не варто використовувати рецепти на основі яловичини. За легендою, одного разу Бик переміг Тигра в сутичці та висміяв його, тому ці тварини на Сході вважаються найлютішими ворогами.

Таємний друг Тигра - Свиня, тому від страв зі свинини в цей святковий вечір теж краще відмовитися.

Тигр любить м'ясо, але хижак не схильний ділитися своєю здобиччю, тому страви з м'яса диких тварин в цей день готувати не варто.

Також не слід готувати на Новий Рік рибу та морепродукти, оскільки тигр не вміє рибалити. Якщо без риби не обійтися, її можна подати у вигляді закусок, але не основної страви.

На стіл краще не ставити гострі сири, приправи та соуси. Від занадто жирного м'яса також краще відмовитися.

Крупи та злаки краще замінити овочами.

Тигр не переносить алкоголь, тому не варто хвалитися достатком пляшок з міцним алкоголем.

Иллюстративное фото / Открытый источник

Які страви поставити на святковий стіл

Покровитель 2022 року - хижак. Тому, чим більше буде м'ясних страв, тим краще.

Постарайтеся приготувати незвичайні страви з оригінальною подачею. Тигр їсть дуже багато м'яса, тому на святковому столі воно повинно бути обов'язково. Це може бути м'ясо птиці (курка, гусак, качка, індик), кролика або баранина.

М'ясо краще готувати одним великим шматком. Після приготування його можна розрізати та подавати на стіл. При цьому м'ясо можна смажити, запікати або варити, до столу також можна подати шашлик.

Як гарнір можна запекти, відварити або приготувати на грилі будь-які овочі.

Салати бажано готувати листкові, з додаванням м'яса, сиру та овочів. На столі повинна бути м'ясна та ковбасна, сирна та овочева нарізки. 

На новорічному столі обов'язково повинні бути хурма, апельсини, мандарини.

Особливо сподобаються Тигру страви в жовтих та помаранчевих тонах. Таких кольорів можна домогтися використовуючи при приготуванні страв моркву, шафран, куркуму та інші приправи.

Смачного, та святкового всім настрою!

Иллюстративное фото / Открытый источник

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк