11.01.2022, 21:42

Як часто потрібно міняти постільну білизну і чи обов'язково заправляти ліжко: більшість людей все роблять неправильно

Марина Началова | Всі новини автора

Ми проводимо в ліжку близько третини свого життя, тому важливо створити максимально комфортні та здорові умови для сну.

З дитинства нас усіх вчили заправляти постіль одразу після пробудження. Але сучасні лікарі не поділяють погляди наших мам та бабусь, передає Час Пік.

Під час сну людське тіло виділяє певну кількість поту, якому нікуди подітися, окрім як увібратися в постільну білизну. Якщо вранці ліжко відразу заправити, волога просто не зможе випаруватися, і ввечері ви ляжете у сиру постіль.

Це не тільки неприємно, але й небезпечно для здоров'я: вологе середовище сприятливе для розмноження бактерій, грибків та мікроскопічних кліщів. Лікарі радять перед тим, як заправити ліжко, хоча б провітрити кімнату. А краще залишити ліжко незаправленим до вечора, якщо на нього ніхто не збирається лягати або сідати протягом дня. Так постільна білизна встигне просохнути і довше залишатиметься свіжою.

Важливо також вчасно міняти постільну білизну: не рідше ніж кожні 7-10 днів. Влітку, коли спекотно, міняти постільне потрібно частіше, узимку це можна робити рідше. Двічі на рік потрібно прати в машинці ковдри та подушки. Матрац потрібно чистити пилососом.

Якщо ви хворієте, потрібно поміняти всю постільну білизну, як тільки відчуєте себе краще: прання знищить хвороботворні мікроорганізми, що залишилися на тканині.

Читайте ще: Вовчий повний місяць у січні 2022 року: у чому особливості та небезпека цього дня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: