25.01.2022, 22:22

На українському нацвідборі Євробачення дискваліфікували одного з учасників

Марина Началова | Всі новини автора

Серед учасників фіналу національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" - заміна: виконавця LAUD дискваліфіковано.

Про це повідомила прес-служба українського нацвідбору, передає Час Пік.

LAUD (справжнє ім'я - Влад Каращук) мав виступати з піснею "Head Under Water". Проте виявилося, що композиція була оприлюднена ще у 2018 році на YouTube-каналі її голландського автора Daniel Boting. За цей час ролик набрав лише 340 переглядів. Але за правилами конкурсу, пісня учасника має бути вперше оприлюднена не раніше 1 вересня минулого року.

"Оргкомітет Національного відбору Євробачення ухвалив рішення про припинення участі LAUD у відборі, оскільки було виявлено, що заявлена ним для участі пісня «Head Under Water» була оприлюднена в 2018 році, що прямо порушує правила", - прокоментував ситуацію офіційний мовник.

Замість Каращука у фіналі нацвідбору за квиток на "Євробачення" буде змагатися виконавець Barleben (Олександр Барлебен) з піснею "Hear My Words".

Сам Каращук вважає, що його дискваліфікували несправедливо. За його словами, версія "Head Under Water" 2018 року була, по суті, "домашнім відео" і з тих пір пройшла значні зміни, отримала нову аранжировку. Офіційний реліз пісні відбувся у грудні 2021 року на сольному альбомі Каращука "DUAL".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк