26.02.2022, 08:39

Росію відсторонили від участі в конкурсі "Євробачення-2022"

Евровидение-2022

Європейська мовна спілка (EBU) оголосила, що жодна російська група не зможе взяти участь в пісенному конкурсі "Євробачення" у 2022 році.

Організатори Євробачення заявили, що Росія у 2022 році на братиме участь в конкурсі "Євробачення". Про це повідомили в оргкомітеті конкурсу, передає Час Пік.

У EBU відзначили, що зважаючи на військове вторгнення Росії в Україну участь в "Євробаченні" російських артистів "завдасть шкоди репутації конкурсу".

"EBU є аполітичною організацією-членів мовників, які прагнуть відстоювати цінності суспільної служби. Ми продовжуємо захищати цінності культурного змагання, яке сприяє міжнародному обміну та взаєморозумінню, об'єднує публіку, відзначає різноманітність через музику і об'єднує Європу на одній сцені", - йдеться в повідомленні.

25 лютого Виконавча рада EBU прийняла таке рішення за рекомендацією керівного органу Євробачення, Референтної групи, на основі правил заходу та цінностей EBU.

Рекомендацію Референтної групи також підтримав Телевізійний Комітет EBU.

"Рішення відображає стурбованість тим, що на тлі безпрецедентної кризи в Україні включення російської заявки в конкурс призведе до погіршення репутації конкурсу", - сказано в заяві.

Нагадаємо, "Євробачення-2022" відбудеться у травні 2022 року в Турині (Італія). Щорічний пісенний конкурс "Євробачення" проводиться з 1956 року. Росія 23 рази брала участь у "Євробаченні".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк