13.03.2022, 14:27

У росії проходять антивоєнні акції: почалися затримання

Ольга Романец | Всі новини автора
митинг

У кількох містах росії в неділю, 13 березня, почалися акції протесту проти війни рф з Україною. Їх учасників затримують.

Так, силовики затримують учасників акцій протесту на Уралі і в Сибіру, повідомляє правозахисний проект "ОВС-Інфо", передає Час Пік.

Зокрема, за інформацією порталу, людей затримують у Барнаулі (мінімум 1 особа), Іркутську (15 осіб), Брянську (1 особа), Новосибірську (2 особи), Томську (7 осіб), Пермі (3 особи), Омську (2 особи), Комсомольську-на-Амурі (2 особи), Хабаровську (1 особа) та Владивостоці (4 особи). За даними порталу It's My City, затримання відбуваються і в Єкатеринбурзі.

Представники МВС поки не коментують інформацію про кількість затриманих.

На Манежній площі в Москві також почалися перші затримання, передає кореспондент "Нової газети". Зазначається, що поліція працює вибірково.

протесты

Деякі співробітники поліції працюють в Москві з наклеєними на шоломи стікерами з буквою Z в кольорах російського триколора.

Поліцейські попереджають журналістів, щоб ті не підходили до автобусів із затриманими ближче, ніж на 20 метрів.

У Петербурзі біля Гостинного двору також почалися затримання. В автозаку знаходяться журналісти. Всі вони були одягнені в спеціальні жилети з написом "Преса" і мали на руках редакційні завдання.

протест

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк