26.05.2022, 07:47

Український фільм отримав нагороду на кінофестивалі у Каннах

Украинский фильм получил награду на кинофестивале в Каннах

На фестивалі Silk Road Film Awards Cannes, який проводиться у Французьких Каннах, фільм Одеської кіностудії "Чому я живий" режисера Вілена Новака переміг у номінації Best Feature Film Director (за кращу режисуру).

Український фільм "Чому я живий" отримав престижну нагороду на кінофестивалі у Каннах. Йдеться про фільм Вілена Новака, який відзначили нагородою у категорії "Найкращий режисер повнометражного фільму". Про це повідомили на сторінці Одеської кіностудії у Facebook, передає Час Пік.

Сюжет фільму "Чому я живий" заснований на реальних подіях. У стрічці події розгортаються на околиці Маріуполя. Сімнадцятирічні Фрося та Льончик мріють одружитися. Фрося – українка, а Льончик – єврей, і батькові дівчини важко поріднитися з такою родиною. Фрося чекає на дитину. Починається війна.

Двом закоханим підліткам із Маріуполя довелося зіткнутися із жахами Другої світової війни та нацистською окупацією міста.

"Фільм "Чому я живий" - це велична історія кохання, заснована на реальних подіях, які сталися у середині XX століття. Юні Фрося і Льончик мріють про весілля, але батько дівчини проти євреїв у родині. Але життя закоханих назавжди міняється, коли в їх будинки та ще мільйонів людей приходить війна", - зазначили на Одеській кіностудії.

В основі сюжету історичної драми – автобіографічна розповідь Євгена Мітька "Тепер я турок, не козак".

Світова прем'єра фільму Одеської кіностудії "Чому я живий" відбулася на Одеському кінофестивалі 19 серпня 2021 року.

Перемога на фестивалі Silk Road Film Awards Cannes - це третя нагорода, яку фільм отримав за місяць. До цього картина отримала перше місце в номінації Best Drama Feature Film на турецькому кінофестивалі. Також кінострічка отримала "золоту відзнаку" на американському фестивалі Hollywood Gold Awards у Лос-Анджелесі.

У 2021 році стрічку визнали найкращою на двох Міжнародних конкурсах – Future of Film Awards та Europe Film Festival. Також фільм завоював гран-прі українського кіноконкурсу "Кіно і ти".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк