02.11.2022, 22:53

Британець вирощує вдома найнебезпечнішу рослину у світі, яка може довести до суїциду

Марина Началова | Всі новини автора

Британець виростив у себе вдома рослину, яка настільки сильно жалить, що може призвести не лише до багатомісячного болю, а й до самогубства.

Чагарник гімпійський, або гімпі-гімпі вважається найнебезпечнішою рослиною у світі, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

49-річний житель Великобританії Деніел Емлін-Джонс каже, що вирощує гімпі-гімпі "дуже безпечно". Він тримає свого зеленого "вихованця" в клітці, позначеній знаком "Небезпека" і попередженням: "Доторкання шкіри з листям або стеблами, навіть легке, призведе до нестерпного болю". На випадок опіку від гімпі-гімпі тут же вказана порада: "Не тріть. Нанесіть 3-відсоткову соляну кислоту на 30 хвилин, а потім видаліть волоски за допомогою воскових смужок".

Емлін-Джонс каже, що хоче підвищити інтерес до рослин, вирощуючи унікальну фауну.

Гімпі-гімпі - схожий на кропиву чагарник, також відомий як Dendrocnide moroides або "австралійське отруйне дерево", здатний жалити так, що це відчувається як "опік гарячою кислотою і одночасне ураження електричним струмом". Таку рослину можна зустріти у тропічних лісах Австралії та Малайзії. Вперше вона була виявлена у своїй рідній Австралії, коли в 1866 році вжалила коня дорожнього інспектора - тварина збожеволіла, перш ніж померти протягом двох годин.

При дотику навіть на секунду крихітні волосоподібні голки рослини викликають у жертви відчуття печіння, при цьому біль посилюється протягом наступних 20-30 хвилин, а потім триває до тижнів або місяців. Люди також повідомляли про те, що у них були напади чхання, алергія, величезні червоні висипи та набрякання кінцівок.

Хоча це не завжди потрібно, деякі випадки закінчувалися госпіталізацією. Ця безперервна агонія також залишає деяких пацієнтів нездатними навіть спати, а в деяких випадках призводить до самогубства.

Австралійський солдат Другої світової війни Сиріл Бромлі згадував, як він упав у зарості кропиви під час тренування, і кілька тижнів агонії та неефективного лікування довели його до божевілля. Ще одна людина застрелилася після того, як випадково використала рослину як туалетний папір.

Дивіться ще: Хотіла стати "Барбі", але схожа на трансгендера: британка спустила купу грошей на пластику і ні про що не шкодує

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк