29.07.2023, 16:57

Компанія SpaceX запустила на орбіту найбільший у світі комерційний супутник

супутник

У суботу, 29 липня, о 06:04 за київським часом компанія SpaceX відправила у космос найбільший супутник Jupiter 3, який важить понад дев’ять тонн

Запуск відбувся зі стартового майданчика компанії в космічному центрі імені Кеннеді у Флориді NASA і транслювався в соцмережах, передає Час Пік.

Супутник надвисокої щільності наступного покоління Jupiter 3, який виготовила компанія Maxar, важить понад дев’ять метричних тонн. За розмірами його можна порівняти з автобусом. 

Очікується, що він подвоїть потужність парку супутників Jupiter телекомунікаційної компанії Hughes та забезпечить бездротове підключення до Інтернету в Північній і Південній Америці. 

Повідомляється, що проблемою стало транспортування супутника з заводу компанії Maxar в Пало-Альто (штат Каліфорнія, США) до місця запуску – на космодром на мисі Канаверал (штат Флорида). З цією задачею впорався український транспортний літак Ан-124 “Руслан”, що спеціалізується на перевезенні великогабаритних вантажів.

Для завантаження супутника у вантажне відділення літака було побудовано спеціальну рампу.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Рівень "червоний": на Землю обрушилася потужна магнітна буря, яка триватиме 5 днів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк