12.08.2024, 08:42

"Зірковий дощ": Мешканці України зможуть побачити унікальний метеорний потік Персеїди

"Звездный дождь"

У жителів України буде можливість побачити видовищний зорепад. Йдеться про унікальний метеорний потік Персеїди.

Як ]]>повідомляє ]]>Астрономічне товариство Ursa, пік небесного явища прийдеться на ніч з 12 на 13 серпня, таким чином найкраще спостерігати за метеорним дощем у ніч проти вівторка, 13 серпня, повідомляє Час Пік.

За словами вчених, якщо пощастить, то в небі можна буде побачити справжній "зоряний дощ". Цього року очікується падіння понад 100 метеорів за годину, швидкість деяких з них може досягати 60 км/сек.

Для спостереження за метеорним потоком вчені рекомендують знайти найтемніші місця з вільним оглядом неба. Чим темнішим буде це місце, тим більше шансів побачити метеорний потік Персеїди. Найкраще починати спостереження після опівночі та до раннього ранку.

Довідково: ]]>Персеїди ]]>- метеорний потік, який щорічно з'являється в серпні з боку сузір'я Персея. Утворюється в результаті проходження Землі через шлейф пилових частинок, випущених кометою Свіфта - Таттла. Найдрібніші частинки, розміром з піщинку, згоряють у земній атмосфері, утворюючи "зоряний дощ". Його інтенсивність поступово зростає, досягає піку та поступово падає. Потік виявляє активність з 17 липня до 24 серпня, максимум припадає зазвичай на 12 серпня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк