30.08.2024, 18:02

Євробачення-2025: обрано місто для проведення пісенного конкурсу

Марина Гончар | Всі новини автора
вапвра

Організатори пісенного конкурсу "Євробачення-2025", зокрема компанія SRG SSR та Європейська спілка радіомовлення і телебачення (EBU), офіційно оголосили, що наступний конкурс відбудеться у Базелі, Швейцарія.

Про це, з посиланням на офіційний ]]>сайт ]]>Євробачення, передає Час Пік.

Цей вибір зробили після ретельного відбору серед кількох потенційних міст, які прагнули стати господарями престижної події.

На початковому етапі розгляду кандидатур на проведення Євробачення-2025 були включені чотири швейцарські міста: Женева, Цюріх, Берн-Біль та Базель.

Після детального аналізу претендентів, остаточний вибір звузився до двох міст – Базеля та Женеви. У результаті конкурсного процесу переможцем став Базель, який є третім за чисельністю населення містом Швейцарії.

Під час ухвалення рішення про місто-господаря організатори взяли до уваги кілька ключових критеріїв. Важливу роль відігравала наявність відповідної інфраструктури, яка включає просторий майданчик для проведення виступів, здатність міста прийняти тисячі делегацій, уболівальників та журналістів з різних куточків світу, а також розвинену транспортну мережу для зручності пересування гостей.

Гранд-фінал Євробачення-2025 відбудеться у суботу, 17 травня, а півфінали пройдуть у вівторок, 13 травня, та у четвер, 15 травня. Початок продажу квитків заплановано на кінець 2024 року, що дозволить шанувальникам конкурсу завчасно спланувати свою подорож до Швейцарії.

Базель готується прийняти одну з найбільших музичних подій у світі, і очікується, що це буде незабутній тиждень, сповнений музики, культурного обміну та дружніх зустрічей.

Читайте також:

Україна припинить транзит газу та нафти з Росії з 2025 року: що це означає для Європи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк