08.09.2024, 21:05

Помер ведучий КВК Олександр Масляков

Марина Гончар | Всі новини автора
ввпавп

8 вересня 2024 року помер Олександр Масляков, відомий ведучий російського "Клубу веселих і кмітливих" (КВН). Йому було 82 роки.

Про смерть Маслякова повідомила Міжнародна спілка КВК на своєму сайті, висловивши глибокий сум з приводу втрати, передає Час Пік.

Причиною смерті стало ускладнення від неоперабельного раку легенів. Лікарі визнали, що лікування не має ефекту ще 8 місяців тому. Останні пів року його стан здоров'я погіршився: він важко розмовляв і мав проблеми з диханням. Наслідки двох перенесених Covid-19 також ускладнили його стан. Масляков пересувався на гольф-карі з охороною.

Олександр Масляков-старший був значною фігурою у російському КВН, засновником компанії "АМіК", яка організовує цей проєкт.

Протягом багатьох років він публічно підтримував президента Росії Володимира Путіна, брав участь у виборах як довірена особа Путіна і був присутній на його інавгурації у 2018 році.

Масляков також відвідував анексований Крим і визнавав Лігу КВК в окупованій Донеччині, хоча у 2006 році отримав орден "За заслуги" від України. З серпня 2017 року його ім'я внесено до бази сайту "Миротворець" через незаконні відвідини окупованого Криму і публічне визнання ліги КВК з так званої "ДНР".

У 2006 році Масляков отримав орден "За заслуги" ІІІ ступеня від президента України Віктора Ющенка за внесок у культурні зв'язки між Україною та Росією.

У 2023 році його син, Олександр Масляков-молодший, відвідав окуповану Донеччину з командами КВК, виступаючи перед так званими "ветеранами СВО", зокрема в зруйнованому Маріуполі.

Нагадаємо, що дебют команди "95-й квартал", до складу якої входив нинішній президент України Володимир Зеленський, відбувся у 1998 році на фестивалі КВК в Сочі. Масляков запропонував їм виступати у Вищій лізі, що призвело до зміни назви команди на "95-й квартал" на честь району Кривого Рогу.

Раніше Кабінет Міністрів України розглядав можливість запровадження санкцій проти Олександра Маслякова й інших російських гумористів та спортсменів, які брали участь у заходах в окупованому Криму.

Читайте також:

У Бєлгородській області сталася пожежа на майданчику для зберігання палива: росіяни заявили про атаку безпілотника

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: