15.10.2024, 20:29

Антарктичне диво: пінгвіни окуповують острів Галіндез для гніздування - фото

Віра Висоцька | Всі новини автора
Антарктичне диво: пінгвіни окуповують острів Галіндез для гніздування

З настанням антарктичної весни, на острів Галіндез, де розташована українська антарктична станція "Академік Вернадський", масово повертаються субантарктичні пінгвіни. Через танення морської криги, ці невтомні мандрівники прибувають на острів, щоб зайняти місця для гніздування на оголених скелях.

Про це ]]>повідомляє]]> Національний антарктичний науковий центр, передає Час Пік.

За словами Світозара Давиденка, біолога 29-ї української антарктичної експедиції (УАЕ), лише наприкінці минулого тижня на острові було нараховано понад 3,5 тисячі птахів, і їх кількість продовжує збільшуватися.

 "Деякі скелі вже визирають з-під снігу, і пінгвіни активно займають ділянки, що підходять для будівництва гнізд", - зазначив Давиденко.

Птахи вибирають підвищені місця для побудови своїх гнізд, використовуючи камінці для захисту від вологи та холоду.

Період гніздування цих птахів традиційно починається наприкінці жовтня або на початку листопада, залежно від погодних умов. Торік кількість пінгвінів на острові досягла рекордної позначки - 7 тисяч. Тепер вчені готуються до нової хвилі птахів і спостерігатимуть за їх поведінкою протягом усього сезону. Очікується, що найближчим часом почнеться період кладки яєць, і українські науковці продовжуватимуть інформувати про це у своїх звітах.

Читайте також: Булінг у школі? МОН запровадило анонімну скаргу для швидкого реагування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк