19.10.2024, 12:00

Особу Джека-потрошителя, який тримав у страху всю Англію, розкрито: поліцейські були близькі

джек потрошитель

Особа загадкового Джека-потрошителя, який орудував у Лондоні позаминулого століття, розсекречена. Особа злочинця обросла безліччю легенд. Тепер, ймовірно, йтиметься про конкретну людину, а не про міфічного небезпечного злочинця.

Вийшла книга Рассела Едвардса "Ім'я Джека-потрошителя: остаточне викриття", в якій на підставі фактів здійснюється викриття найстрашнішого злочинця 19-го століття, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Едвардс засновує свої висновки на доказах, які він купив на аукціоні в 2007 році. Це шарф Джека-потрошителя, залишений на місці злочину і привласнений одним з поліцейських. Шарф було знайдено 30 вересня 1888 року поряд з тілом Кетрін Еддоуз. З речі взяли відбитки пальців, а також виявили сліди крові та сперми. ДНК-тести підтвердили, що кров належала вбитій жінці, а генетичний код сперми був схожий на ДНК членів сім'ї Аарона Космінського.

Аарон Космінський був польським перукарем і багато років підозрюваним у справі Джека-потрошителя. Він народився у 1865 році в Клодаві. У 1880-х роках він емігрував до Англії та жив у районі Уайтчепел, де сталася серія жорстоких вбивств. Було жорстоко вбито п'ять жінок легкої поведінки, але, ймовірно, жертв було більше.

Письменник Рассел Едвардс стверджує, що поліція мала багато розумних підозр щодо Космінського, який був відомий женоненависницькою поведінкою. Однак йому так і не було пред'явлено офіційне звинувачення у вбивстві повій.

Аарон Космінський помер у 1919 році. Свої секрети злочинець так і забрав у могилу. Деякі критики ставлять під сумнів порядок проведення ДНК-тестів. Однак це суперечить лише деяким окремим висновкам Едвардса.

Читайте також: Рівень - червоний: магнітна буря вдарить по самопочуттю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк