20.10.2024, 21:39

Комарі знають, кого кусати: вчені розкривають таємниці комариного апетиту

Віра Висоцька | Всі новини автора
вчені розкривають таємниці комариного апетиту

Вчені виявили, чому деякі люди стають частими "жертвами" комарів, а інші можуть уникати їхнього нападу. Нещодавнє дослідження показало, що комарі мають здатність розрізняти смаки, що, у свою чергу, впливає на їхній апетит і вибір жертв.

Це дослідження було опубліковане в ]]>Phys.org]]>, передає Час Пік.

Чому комарі кусають деяких людей частіше?

Комарі реагують на поєднання солей, що містяться в людському поту, та амінокислот на шкірі. У ході експерименту, дослідники протестували 46 смакових сполук на тигрових комарах. Виявилося, що різні сполуки по-різному впливають на нейрони комарів. Наприклад, цукор активізує нейрони, викликаючи апетит, тоді як гіркі сполуки, навпаки, пригнічують його.

Важливість комбінації

Вчені з'ясували, що лише поєднання солі і деяких амінокислот збільшує апетит комарів. Це відкриття може пояснити, чому одних людей кусають комарі частіше, ніж інших. Наприклад, люди з певним складом поту можуть бути більш привабливими для цих комах.

Дослідники вважають, що ці результати можуть вплинути на розуміння поведінки комарів, їх розмноження та інші біологічні процеси. Це також може відкрити нові можливості для розробки репелентів і засобів контролю над цими комахами.

Це дослідження підкреслює, як складні біохімічні реакції можуть впливати на щоденний досвід людей, включаючи неприємності, пов'язані з укусами комарів.

Читайте також: Захист від старіння та анемії: який суперфрукт змінить ваше здоров’я?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: