Названо 3 продукти, від яких можна померти: варто вживати з обережністю

Деякі продукти харчування можуть становити серйозну небезпеку для людини - аж до смерті. Водночас вони продовжують вважатися делікатесами.
Зі вживанням якихось продуктів варто бути обережними - розповість Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
Риба Фугу
В організмі фугу накопичується дуже небезпечна хімічна речовина - тетродотоксин, від якого не існує антидоту. Ця отрута приблизно в 1000 разів токсичніша за ціанід і є нейротоксином - він блокує канали між тілом та мозком, вражаючи нервову систему. Як наслідок виникає параліч, що відмовляє легені і серце, і тварина або людина, яка контактувала з отрутою, вмирає протягом кількох хвилин. Хоча фугу вважається делікатесом азіатської кухні.
Сир касу марцу
Сир касу марцу відомий тим, що містить живі личинки сирної мухи. Вони прискорюють процес розкладання, тому сир стає дуже м'яким, а всередині рідким.
Ревень
Ревень є унікальним продуктом з виразним кислуватим смаком, що широко використовується в кулінарії, але він може бути небезпечним. Головна небезпека ревеню криється в його листі, що містить велику кількість щавлевої кислоти. Ця речовина у високих дозах може призвести до отруєння, оскільки вона утворює нерозчинні солі кальцію, що негативно впливають на роботу нирок. Вживання великої кількості щавлевої кислоти може призвести до нудоти, блювання, діареї і навіть ушкодження внутрішніх органів.
Читайте також: В Україні стрімко змінюються ціни на яблука: скільки вже коштує кілограм
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |
![]() |