29.11.2016, 21:59

У мережі з'явилися фотографії зими на Марсі

Марина Началова | Все новости автора

Космічний зонд Mars Reconnaissance Оrbiter зробив фотознімок на поверхні Червоної планети, яка раптово була встелена снігом і замерзлим вуглекислим газом. Дане фото зроблено за допомогою зонда Mars Reconnaissance orbiter в перший день марсіанської зими в північній півкулі планети.

За попередніми даними, в зимовий період в цій півкулі температура падає до -125 градусів, а сніжинки, що складаються із замерзлого вуглекислого газу, створюють справді казкову і незабутню картину.<

Вищенаведені фотознімки були отримані на північному полюсі Червоної планети. Темні плями на зображенні - це місця, де вуглекислий сніг і лід підтанули.

Раніше на Марсі зонд Mars Express представив фотознімки заплутаного лабіринту.

Дане фотосповіщення представляє значну частину Adamas Labyrinthus, в якому розташовуються "блоки", розділені жолобами шириною до двох кілометрів.

Як зазначили у відомстві, ідентичні картини можна спостерігати і на земній кулі, а саме на океанічному дні на віддаленій відстані від берегової лінії. Геологи відзначають, що на Вогненній планеті появі області з дивними полігонами могла сприяти катастрофічна повінь на вкритій льодом поверхні, де осадові породи потім стискалися у полігони по мірі виштовхування з них води.

Теги новостей: