21.11.2016, 16:53

СБУ припинила діяльність потужного конвертцентру, який фінансував бойовиків

Марина Началова | Все новости автора

Співробітники Служби безпеки України викрили потужний конвертаційний центр з офісами у Києві та Краматорську, через який фінансувалися терористи.

Цю новину передає Час Пік з посиланням на Прес-центр СБ України.<

Правоохоронці встановили, що колишній донеччанин, який мешкає у Києві, налагодив постачання продуктів харчування до тимчасово окупованого бойовиками Донецька з власного оптово-роздрібного складу в Краматорську. Податки до бюджету він сплачував терористичній організації.

Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник створив конвертцентр, через який обслуговував низку аграрних підприємств Київщини. Він переводив для комерсантів гроші у готівку через фіктивні безтоварні операції та "допомагав" бізнесменам протиправно формувати податковий кредит. За попередніми оцінками, місячний обіг "конверту" становив понад сорок мільйонів гривень.

Під час обшуків в офісних та складських приміщеннях організатора у Києві та Краматорську оперативники СБ України вилучили понад чотири мільйони гривень, сто тисяч доларів США, тридцять тисяч євро, печатки та документи фіктивних підприємств, у тому числі зареєстрованих в офшорній зоні та задіяних в оборудці.

Вирішується питання стосовно накладення арешту на рахунки, задіяні в роботі конверту.

Відкритого кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Теги новостей: