30.06.2020, 14:07

Євросоюз не відкриває кордони для українців, але є винятки

Ольга Романец | Все новости автора
Евросоюз

Обмеження на поїздки громадян України до Європи залишаються в силі, але є винятки. Зараз дозволений в'їзд на територію Євросоюзу для дипломатів, громадян, що мають сезонну роботу, учнів в іноземних вузах, а також для шукачів притулку в ЄС.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу, повідомляє Час Пік.

ЄС поки не відкриває свої кордони для українців через високий показник захворюваності COVID-19. У "зеленій зоні" знаходяться країни з показником 16 хворих на 100000 населення, в Україні зараз цей показник становить 57 випадків на 100 000 населення.

За словами Степанова, зараз дозволено в'їзд на територію Євросоюзу для дипломатів, громадян, що мають сезонну роботу, учнів в іноземних вузах, а також для шукачів притулку в ЄС.

Зараз в ЄС дозволено подорожувати громадянам 14 країн. Це Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс і Уругвай.

Для громадян США, Бразилії та Китаю в'їзд залишається забороненим, проте ЄС готовий відкрити кордон для Китаю, якщо китайський уряд запропонує зворотну угоду для подорожуючих в ЄС.

Читайте також: З 1 липня в Україні зростуть штрафи для водіїв: подробиці

Теги новостей: