18.10.2020, 22:04

Дослідники виявили зв'язок між групою крові і ризиком заразитися COVID-19

Марина Началова | Все новости автора

Два медичних дослідження показали, що люди з групою крові O (I) можуть мати більш низький ризик зараження COVID-19.

Дослідження проводили вчені в Данії і Канаді, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Датське дослідження, проведене 11 вченими на основі інформації 473 654 чоловік, протестованих на COVID-19, показало, що люди з I групою крові мають знижену сприйнятливість до інфекції SARS-CoV-2.

Дослідження показало, що люди з II, III і IV групами крові також схильні до вищого ризику розвитку тромбозу - згортання крові всередині кровоносної судини - і серцево-судинних захворювань, які є серйозними супутніми станами серед госпіталізованих пацієнтів з COVID-19.

Аналогічні результати були отримані в ході канадського медичного дослідження, проведеного 14 вченими на основі даних, зібраних у пацієнтів відділення інтенсивної терапії в шести міських лікарнях Ванкувера.

В опублікованих результатах дослідження говориться, що пацієнти з COVID-19 з II і IV групою крові, мабуть, демонструють більш велику ступінь тяжкості захворювання, ніж пацієнти з I і III групою крові.

У дослідженні також зазначалося, що пацієнти з COVID-19 з II і IV групою крові мали вищий ризик необхідності штучної вентиляції легенів і більш тривале перебування у відділенні інтенсивної терапії в порівнянні з пацієнтами з I і III групою крові.

Згідно з дослідженням, в той час як 84% пацієнтів з II і IV групою крові потребували ШВЛ при інфекції SARS-CoV-2, цей рівень становив 61% для пацієнтів з I і III групою крові.

Дослідження показало, що середня тривалість перебування у відділеннях інтенсивної терапії становила 13,5 днів для пацієнтів з II і IV групою крові і всього 9 днів для пацієнтів з I і III групою крові.

Як уже повідомлялося, коронавірусом заразилися 40 млн чоловік: на якому місці Україна в світовому рейтингу.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик