20.10.2020, 10:37

"Ми будемо змушені": Зеленський назвав умову при якій в Україні введуть тотальний карантин

Зеленский назвал условие при котором в Украине введут тотальный карантин

Україна може повернутися до жорсткого карантину у зв'язку з поширенням COVID-19. Президент України назвав умову, за якої влада піде на такий крок.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій і закликав допомогти у протидії поширенню COVID-19, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Під час зустрічі він зазначив, що в Україні в останні тижні щодня фіксується 5-6 тис. нових випадків інфікування коронавірусом COVID-19 та спостерігається тенденція до зростання захворюваності. 

За словами Президента, на сьогодні в низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%. Він зазначив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19.

"Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи", - підкреслив Зеленський.

Президент закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

За словами Зеленського, Україна може повернутися до жорсткого карантину. Він назвав умову, за якої влада змушена буде піти на цей крок.

"Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім", - підкреслив президент.

Нагадаємо, в Україні з 19 жовтня набув чинності новий поділ регіонів на "зони" за рівнями епідемічної небезпеки. У "червону" зону потрапила рекордна кількість міст та районів країни, в яких введені жорсткі обмеження.

Читайте також: 

В Україні лікування від COVID-19 безкоштовне: що робити, якщо в лікарні вимагають гроші

"Масочний режим": В Україні каратимуть за неправильне носіння масок

Україна закупила препарат від COVID-19: ВООЗ визнала ліки неефективними в лікуванні коронавірусу

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик