10.03.2023, 22:48

Rx index – сучасний спосіб для медиків підібрати еквівалентні ліки

Олег Білоусов | Все новости автора
довідник ліків

Перш ніж виписати рецепт, лікар детально аналізує сотні найменувань лікарських засобів, які мають однакові показання і ту ж саму діючу речовину, але відрізняються, наприклад, ціною або дією на організм людини. На щастя, довідник еквівалентності лікарських засобів rx.ua містить вичерпну інформацію про препарати з доведеною ефективністю. Тут докладно описано кожен препарат та його діючі речовини.

Довідник Rx index також містить низку додаткових відомостей про реєстрацію та випуск лікарських засобів. Каталог структурований відповідно до класифікації АТС (анатомо-терапевтично-хімічна класифікація). Ключовим елементом є діюча речовина (комбінація речовин) разом з інформацією про основні показання, протипоказання, спосіб застосування та дозування. Усі назви діючих речовин представлені відповідно до системи міжнародних непатентованих найменувань Міжнародної організації охорони здоров'я. Довідник з лікарської еквівалентності інформує про ефективність оригінального препарату та наявність доступних аналогів. Це допомагає лікарю призначити препарат відповідно до стандарту лікування та діагностики, а користувачеві – отримати детальну інформацію про лікарський засіб.

Крім того, за допомогою довідника лікареві буде легше підібрати альтернативний лікарський засіб з огляду на бюджет пацієнта, а також наявність алергічної реакції на окремі компоненти того чи іншого препарату.

Головні переваги довідника Rx index

Класифікатор можна замовити у традиційній книжковій версії, а також ним можна користуватися у будь-який час онлайн. Електронна версія довідника відрізняється великою кількістю переваг:

  • швидке отримання інформації у будь-який час та в будь-якому місці за наявності інтернету,
  • більше опцій для аналізу даних,
  • вичерпний опис кожного апарату та діючих речовин,
  • великий вибір аналогів,
  • періодичні актуальні оновлення,
  • адаптація сайту під мобільні версії.

Завдяки періодичним оновленням довідника лікар завжди бачить актуальну інформацію про реєстрацію, перереєстрацію або припинення реєстрації того чи іншого препарату. Це дозволяє брати до уваги доступність ліків, і якщо засіб, наприклад, знято з виробництва, запропонувати пацієнту еквівалентну альтернативу. Крім того, спираючись на відгуки пацієнтів, лікар може адекватно оцінювати ефективність оригіналів та їх замінників.

Кому знадобиться довідник Rx

Лікарі, фармацевти, провізори, а також інші представники академічної та комплементарної медицини можуть використовувати професійну інформацію, що міститься у довіднику rx.ua. Він також буде корисним студентам медичних навчальних закладів, які зможуть вивчати та аналізувати препарати та їхню еквівалентність уже в процесі навчання та інтернатури.

Теги новостей: 
Рубрика - Правозащитник: