20.04.2024, 15:38

Окупанти скинули авіабомбу на житловий будинок у Вовчанську: є загиблі й поранені

Оксана Мовчан | Все новости автора
цувсмак

У суботу, 20 квітня, російські війська обстріляли багатоповерхівку та кілька приватних будинків у Вовчанську Харківської області. Внаслідок обстрілу загинули двоє людей і ще двоє поранені.

Про це повідомляє]]> голова]]> обласної військової адміністрації Олег Синєгубов і місцева]]> прокуратура]]>, передає Час Пік.

"Сьогодні близько 8 ранку російські війська влучили в приватний будинок у Вовчанську — від мінно-вибухових травм загинув 83-річний чоловік. Також внаслідок влучання по іншому приватному домоволодінню на місці загинув 50-річний цивільний", – написав Синєгубов.

За його словами, під час обстрілу також була пошкоджена 9-поверхівка.

"Зруйновано третій підʼїзд будинку. У другому підʼїзді частково зруйновано дах. Двох людей деблокували з квартири. Постраждала 61-річна жінка, її госпіталізували, стан – середній. Також травм зазнав 44-річний чоловік", – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, вранці 19 квітня російські військові здійснили обстріли м. Вовчанськ. Зафіксовано пряме влучання у девʼятиповерховий житловий будинок. Отримали поранення жінка та чоловік. Обом постраждалим 61 рік.

За іншими адресами внаслідок ударів по місту загинув двоє чоловіків 50 та 84 років. 

За попередніми даними, ворог бив по місту авіаційним керованим боєприпасом та з РСЗВ.

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками ЗС РФ.

​​​​​​​

Читайте також:

На Запорізькому напрямку ліквідовано чергового російського воєнкора​​​​​​​

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик