20.06.2024, 09:23

Нічна атака на Україну: пошкоджено енергооб'єкти у чотирьох областях, поранено трьох енергетиків

Ночная атака на Украину

У ніч проти 20 червня російсько-окупаційні війська здійснили чергову масовану атаку на Україну. Внаслідок удару пошкоджено об'єкти енергосистеми у чотирьох областях, є поранені.

У ніч проти 20 червня російські окупанти завдали удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні БПЛА типу "Shahed". Про це повідомляє Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, передає Час Пік.

Російсько-окупаційні війська застосували 9 ракет різних типів та 27 ударних БПЛА:

  • 4 крилаті ракети Х-101/Х-555;
  • 3 балістичні ракети "Іскандер-М";
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59;
  • 27 ударних БПЛА типу "Shahed-131/136".

Основний напрямок удару – Схід України. Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській, Київській, Черкаській, Полтавській та Вінницькій областях.

В результаті протиповітряного бою знищено 32 повітряні цілі:

  • 4 крилаті ракети Х-101/Х-555;
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59;
  • 27 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

Під час нічної атаки 20 червня російсько-окупаційні війська атакували одну з теплових електростанцій ДТЕК. Серйозно пошкоджено обладнання станції, поранено трьох енергетиків. Про це ]]>повідомила ]]>пресслужба компанії.

Внаслідок ворожої атаки також було пошкоджено об'єкти цивільної енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України. Як ]]>повідомляє ]]>пресслужба НЕК "Укренерго", пошкоджено обладнання на енергооб'єктах у Київській, Вінницькій, Дніпропетровській та Донецькій областях.

Читайте також: Алюміній в сучасному інтер'єрі: від функціональності до естетики

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик