19.09.2024, 19:04

Російські війська завдали удару по пансіонату для літніх людей у Сумах: є загиблий та постраждалі

Марина Гончар | Все новости автора
прорло

19 вересня війська РФ завдали чергового руйнівного удару по цивільних об’єктах в Україні. Цього разу їх ціллю став п'ятиповерховий будинок геріатричного пансіонату в місті Суми, де проживали літні люди.

Внаслідок атаки загинула одна людина, ще 12 отримали поранення, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), передає Час Пік.

Удар завдав значних пошкоджень будівлі пансіонату. Найбільше постраждали технічний та п'ятий поверхи, які були частково зруйновані. На місці трагедії оперативно працювали рятувальники, які евакуювали 147 людей.

На щастя, під завалами ніхто не залишився, проте один мешканець загинув на місці, а ще 12 людей були травмовані різного ступеня важкості.

ДСНС оперативно розгорнула роботу з евакуації постраждалих. Для транспортування людей залучили п'ять автобусів, з яких два належали ДСНС.

Крім того, дві медичні бригади ДСНС брали участь у транспортуванні поранених до лікарень та інших пансіонатів, де постраждалі зможуть отримати необхідну допомогу та догляд.

​​​​​​​ ​​​​​​​ ​​​​​​​

Ця атака на цивільний об'єкт вкотре підкреслює жорстокість та безжалісність російських військових дій, які спрямовані не лише на військові цілі, а й на беззахисних людей. Удар по пансіонату для літніх людей є ще одним свідченням численних воєнних злочинів, які вчиняються на території України.

Читайте також:

У Києві СБУ затримала мешканку Луганщини, яка співпрацювала з окупантами

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик