25.09.2024, 08:35

В районі Лисичанська окупанти планують ліквідувати полігон відходів: але є нюанс

Лисичанск, мусорный полигон

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що так зване "Міністерство природних ресурсів та екології ЛНР" готує проєкт з ліквідації полігону відходів в районі смт Волчеярівка.

У т.зв. "Мінприроди ЛНР" повідомили, що готується проєкт ліквідації полігону промислових відходів біля селища міського типу Волчеярівка в районі Лисичанська. Про це повідомляють підконтрольні окупантам інформресурси, передає Час Пік.

"Ведуться роботи з підготовки проєкту робіт з ліквідації накопиченої шкоди на об'єкті "Територія, забруднена промисловими відходами хімічних виробництв поблизу селища міського типу Волчеярівка", - заявила голова "відомства" Олена Бойко.

За її словами, полігон понад 50 років "надавав негативний вплив на стан навколишнього середовища, забруднюючи ґрунт, підземні води та повітря".

"Красиві" плани, але є нюанс - завершення робіт з ліквідації об'єкта планується до 2030 року.

Раніше у Мінприроди РФ заявляли, що на полігоні "Волчеярівка" біля Лисичанська буде ліквідовано близько 500 тис. тонн небезпечних хімічних відходів "в рамках програми соціально-економічного розвитку нових регіонів".

Смішно чути від окупантів про турботу про навколишнє середовище, адже саме завдяки їм сьогодні на Луганщині забруднено ґрунт, водойми та повітря, горять ліси, зруйновано населені пункти...

Більше того, раніше окупанти заявляли, що планують створити на Луганщині 6 сміттєвих полігонів, ще 3 - на Донеччині. На ці звалища планують звозити сміття з Ростовської, Бєлгородської та Воронезької областей РФ. Йдеться саме про полігони, а не сміттєпереробні заводи.

Одразу після "звільнення" окупанти заявляли, що на Донбасі буде збудовано сучасні сміттєпереробні підприємства, які допоможуть очистити регіони від сміттєзвалищ та дадуть нові робочі місця. Однак "красиві обіцянки" вже не звучать, а от сміття з РФ вже вивозять на захоплені території.

"Красиво" обіцяти та будувати грандіозні плани окупанти вміють. До 2030 року можна сміливо морочити голову мешканцям окупованої Луганщини, а тим часом перетворювати захоплену територію на "смітник Росії".

Читайте також: "Тільки в нас у місті такий бардак і свавілля!", або Як влада реагує на скарги мешканців окупованого Лисичанська

Читайте ще: Не лише Сєвєродонецьк. Які ще населені пункти перейменовано на Луганщині

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик